torsdag 4 oktober 2018

vecka 40

Freitag



Englischer Garten - München


Många tänker kanske på Central Park när man pratar om stora parker men en ännu större (en av världens största) stadspark ligger i München och heter Engelska trädgården.
Englischer Garten är en park i stadsdelen Schwabing i München i Tyskland. Parken ligger i Münchens nordöstra del och har en yta på 3,7 km². Den är därmed större än Central Park i New York med sina 3,2 km².
Namnet kommer från det sätt att anlägga parker som tog form i England och som under 1700-talet spred sig till flera andra länder, bl a Tyskland
Köp med dig något gott från någon av restaurangerna och bagerierna på Theresienstrasse och promenera sedan ner till parken, stadens gröna lunga, för en avkopplande picknick. Är det varmt så ta ett dopp, grönskan genomkorsas av floden Isar och flera kanaler. Där vattnet strömmar är det friskt och relativt rent, så det är bara att hoppa i och flyta med, eller i alla fall svalka fötterna.

Bildresultat för englischer garten

Eisbach treiben-2

Haus der Kunst

Sällan har man en surfingbräda med på stadssemestern, men här hade det varit en bra idé. För jodå, München har en cool våg mitt i stan! Det är där en kanal kommer ut ur en tunnel precis sidan om Haus der Kunst som vattnet bildar en stående våg perfekt för surfing. Sätt dig ner med något kallt att dricka, doppa fötterna i det svala vattnet och njut av spektaklet, det är läckert att titta på när killarna och tjejerna gör konster på sina brädor. 


Bildresultat för englischer garten

Zeichentrick - Tarzan & Jane

Donnerstag

Tyskaprov

Dienstag

UVS-dag - ni läser på till provet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar